Contact information

Omar mukhtar st, Gaza, Palestine

We are available 24/ 7. Contact us Now. +970657681773 info@8plusit.com
Follow us

A COVID-19 járvány hatása az idősebb felnőttekre

A Covid-19 járvány kihívásai eltérőek a különféle társadalmi-demográfiai csoportoknál, és az orvosi hírek ma nagyrasodtak a módjain, ahogyan Ez a válság befolyásolta a sebezhetőbbeket. Ebben a különleges tulajdonságban arra összpontosítunk, hogy a járvány hogyan befolyásolta az idősebb felnőtteket.

Az összes adat és statisztika a közzététel idején a nyilvánosan elérhető adatokon alapul. Néhány információ elavult lehet. Látogasson el a Coronavírus csomópontunkra a legfrissebb információkért a Covid-19 járványról.

A vonások új sorozatának részeként az MNT megvizsgálta, hogy a pandémia hogyan befolyásolja a nők reproduktív jogait, az embereket, akik bántalmazó kapcsolatba kerülnek, valamint a színes emberek mentális egészségét, és ezek mentális egészségét egy etnikai kisebbségi csoporthoz tartozik.

Ebben a különleges tulajdonságban megvizsgáljuk, hogy a járvány milyen hatással volt egy másik csoportra, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak: az idősebb felnőttek.

A Covid-19 súlyosabb formájának kialakulásának valószínűségétől az elszigeteltség és a mentálhigiénés problémák kockázatainak kialakulásának valószínűsége, ez a funkció azt vizsgálja, hogy az idősebb felnőttek miként vették fel a pandémiát.

öregség és már létező egészségügyi feltételek

A COVID-19 betegség önmagában is az idősebb felnőtteket sújtotta, mint más korcsoportok.

Az idősebb felnőttek nagyobb valószínűséggel rendelkeznek olyan mögöttes állapotokkal, mint például a szív- és érrendszeri betegség, a cukorbetegség vagy a légzőszervi betegség-olyan komorbiditások, amelyekről most már tudjuk, hogy növelik a súlyos Covid-19 és a Covid-19-hez kapcsolódó halál kockázatát. Ezenkívül egy valószínűsíthető gyengébb immunrendszer megnehezíti az idősebb felnőttek számára a fertőzés leküzdését.

Ennek eredményeként figyelemre méltó az idősebb felnőttekre gyakorolt hatás. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020 áprilisától származó adatai szerint a COVID-19 halálesetek több mint 95% -a volt a 60 évesnél fiatalabb emberek körében, és az összes halálesetek több mint fele a 80 éves plusz embereknél történt. Például Svédországban

A COVID-19-es halálesetek 90% -a több mint 70 éves volt az emberek között.

A Kínai Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központjai márciusban adtak adatokat, amelyek a 60-as években a felnőtteknél a felnőttek átlagos 3,6% -os, a 70-es években 8% -át és az emberek 14,8% -át mutatják be. 80 év vagy annál magasabb.

„Az idősebb felnőttek szignifikánsan megnövekedett súlyos betegség kockázata van a COVID-19 fertőzése után”-mondta Dr. Hans Henri P. Kluge, aki az Európa regionális igazgatója a Who sajtótájékoztatón, aki hozzátette:

„A közösségben egyedülálló idős emberek támogatása és védelme mindenki üzlet.”

covid-19 halálesetek az ápolási otthonokban

míg a szélesebb közösséget valóban az idősebb felnőttek egészségével és jólétével kell foglalkozni, a jelenlegi válság és az ápolás epicentrumai vannak Az otthonok a kórházak mellett az egyik ilyen hely.

Az Egyesült Államok Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) figyelmezteti, hogy „az ápolási otthoni populációknak a legnagyobb kockázata van, hogy a Covid-19 érinti”, nemcsak az idős emberek kockázatát, hanem elhelyezését is. A veszélyeztetett gondozó munkavállalók.

A New York Times (NYT) a legfrissebb adatokat gyűjtötte be, amelyek azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban legalább 28 100 lakos és munkavállaló halt meg egy SARS-COV-2 fertőzésben egy ápolási otthonban vagy egy másik hosszú távú ellátásban. létesítmény idősebb emberek számára.

Összességében több mint egyharmad-azaz 35%-az Egyesült Államokban az összes Covid-19 halálos halálozásból hosszú távú gondozási létesítményekben fordul elő, amelyek lakosokat és munkavállalókat tartalmaznak.

„Noha az ország eseteinek mindössze 11 % -a történt a hosszú távú gondozási létesítményekben”, a NYT-jelentés szerzői szerint „A Covid-19-hez kapcsolódó halálesetek ezekben a létesítményekben több mint egyharmadát teszik ki az ország járványi halálesetekről. ”

A világ más részein a helyzet is szörnyűnek tűnik. Az Egyesült Királyságban a londoni közgazdaságtan (LSE) kutatói által gyűjtött adatok arra utalnak, hogy a Covid-19-vel kapcsolatos halálesetek többsége az ápolási otthonokban történt.

Belgiumban például az ország teljes számának 53% -a történt a gondozási otthonokban.

 • Kanadában ez az arány 62%volt.
 • Franciaországban az ábra 39,2–51%.
 • Spanyolországban az összes Covid19 halálesetek 67% -a történt gondozási otthonokban.
 • Az Egyesült Államokban New York államban az összes gondozási otthoni Covid-19 halálos halálozás közel 60% -a történt.

Az új koronavírus veszélyét az ápolási otthonokban terjedt, és a munkavállalókat és a lakosokat is érinti, az a tény, hogy az ilyen környezetben megerősített orvosok többségét tünetmentesek.

Belgiumban, például a COVID-19-ben diagnosztizált személyzet 72% -a nem mutatott tüneteket abban az időben; A lakosok 74% -a sem, akik pozitívan tesztelték az új koronavírust.

A riasztó adatok ellenére az Egyesült Államok szövetségi kormánya nem nyomon követi ezeket az adatokat. A kulcsfontosságú, árnyalt információk visszatartása, akikről a járvány a leginkább befolyásolja, az az erőforrások irányítása, ahol az embereknek a legjobban szükségük van rájuk.

„Lehetetlen harcolni és visszatartani ezt a vírust, ha nem tudjuk, hol található” – mondta David Grabowski, a Harvard Medical School egészségügyi politikájának professzora, az NBC News -nak.

Prof. Grabowski hozzátette, hogy ezen információk ismerete segíthet megjósolni, hol lesz a következő kitörés; Más nem kormányzati szervezetek támogatói egyetértenek abban, hogy annak ismerete, hogy mely ápolási otthonok vannak a legtöbb esetben, segíthetnek az államok közvetlen erőforrásainak, ahol a legnagyobb szükség van.

Demenciával való élet a COVID-19 alatt

A CDC szerint az ezekben az ápolási létesítményekben élő idősebb felnőttek legalább felében Alzheimer-kór vagy más demencia formái vannak, ami ezt teszi. nehezebb visszatartani a lehetséges fertőzéseket az új koronavírussal.

A demenciában szenvedő emberek és a kognitív károsodás hasonló formáinak egyik konkrét kihívása az, hogy nehezen tudják megérteni a fertőzés veszélyeit. Ezenkívül elfelejthetik a biztonsági óvintézkedéseket, például a kezüket vagy a fizikai távolságot gyakorolni.

Azok, akik a demenciában szenvedő és a vírussal foglalkozó emberekkel foglalkoznak, elkerülhetik a kezelés vagy a kórházi keresés keresését is, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy egyedül hagyják az idősebbek.

Másrészt maguknak a demenciában szenvedő embereknek, akiknek COVID-19 van és kórházi ápolásra van szükségük, elkerülhetik azt, mert attól tartanak, hogy a kórházi hármas protokollok miatt a létra aljára eshetnek. az orvosi erőforrások és a figyelem fogadása.

Ezenkívül az embereket elriaszthatják attól, hogy maga a demencia orvosi ellátást kérjenek, ha tüneteket mutatnak; A memóriaklinikák bezáródnak, mivel az új betegek látását kockázatosabbnak tekintik, mint néhány ember számára, hogy nem kapnak demencia -diagnózist.

Miközben ez a költség-haszon érvelés rövid távon értelme volt, az orvosok egyre inkább attól tartanak, hogy a járvány meghosszabbodásakor több ember alakulhat ki demenciában, és nem kaphatja meg a szükséges ellátást.

A pandémia feltárja az életkorát, a gondozás hiányosságait

Néhányan azt sugallják, hogy A COVID-19 idősebb felnőttek egészsége és hosszú élettartama.

Például Joan Costa-Font, az LSE Egészségpolitikai Minisztériumának egyetemi docens azt sugallja, hogy az olyan országok, amelyek hajlamosabbak az idősebbek tisztelettel, gyorsabban hajtották végre a fizikai távolsági intézkedéseket, még akkor is, ha ezek az intézkedések elsősorban elsősorban befolyásolta a fiatalabb emberek társadalmi életét.

“A társadalmi észlelések különbségei alátámasztják az európai országok társadalmi környezetét, ahol a politikai beavatkozások, például a lezárás késéseit megfigyeltük (amelyek káros a fiatalabb kohorszok társadalmi életére), és az olyan országok, mint Kína, például Kína szigorúbb intézkedéseket hajtott végre. ”

-Joan Costa-Font

Érdemes megjegyezni, hogy más országok, például Japán, ahol hagyomány van a vének tiszteletben tartására, nem döntött úgy, hogy van lezárás.

Ugyanezen szerző szerint: „A lezárás késleltetett bevezetése nem az egyetlen módja annak, hogy felfedjük az idősebb egyének alacsony társadalmi értékét.”

A COVID-19 járvány is bebizonyította, hogy mennyire rosszul finanszírozott és rendezetlen hosszú távú gondozási létesítmények vannak számos európai országban. Például az Egyesült Királyságban egy olyan kormányzati tanulmány, amely a genomkövetést használja a kitörések terjedésének vizsgálatához, csak a közelmúltban fedezte fel, hogy az ideiglenes személyzet akaratlanul terjesztette a SARS-COV-2-t az ápolási otthonok között.

A kinyilatkoztatás eredményeként néhány politikus azt mondta, hogy a pandémia „brutálisan feltárta, hogy a bizonytalan, alulértékelt és alulfizetett gondozási munka”, „a nulla órás szerződések prevalenciájával, a magas üresedési arányokkal, és A személyzet magas forgalma ”, mindegyik hozzájárult a járványhoz.

Ezenkívül „megfizethető formális gondozás hiányában az idősebb személyeket a családtagok informálisan gondozzák (vagy kielégítetlen igényekkel járnak). Az informális gondozásra való támaszkodás magyarázza a járvány korai kiterjesztését olyan erősebb családi kapcsolatokkal rendelkező országokban, mint például Olaszország, Spanyolország, Kína és Korea ”-jegyzi meg Costa-Font.

A szerző tovább hangsúlyozza a karanténok különösen súlyos hatását az idősebb emberekre, akik hajlamosak egyedül élni és nagyobb gondozásra van szükségük.

„Sok országban a gondozókat arra kényszerítették, hogy az idősebb emberekkel tartózkodjanak, hogy csökkentsék a fertőzés esélyét. De ha az idősebb emberek kevésbé fogyatékkal élnek, akkor valószínűbb, hogy egyedül hagyják magukat, kielégítetlen igényeikkel. ”

Ezenkívül más szerzők elemezték a

Ageista hozzáállást, a politikai válaszokkal kombinálva, számos negatív hatással van az idősebb felnőttekre, ideértve a társadalmi elszigeteltséghez, a magányossághoz és a növekedéshez való vezetést is. az idősebb visszaélésekben.

Mentális egészség és idősebb visszaélés

A magány olyan ismert tényező, amely negatívan befolyásolja az ember mentális egészségét és jólétét, és néhány idősebb felnőttnek már nagyobb a kockázata annak, hogy megtapasztalják. Az egészség romlása, vagy a partnerek és a barátok halála akadályozhatja az egészséges társadalmi kör fenntartását.

A járvány és a karantén azonban növeli a magány kockázatát.

„A magány egy összetett, szubjektív érzelem, amelyet szorongás és elégedetlenség érzésének éreznek, amely a másokkal való kapcsolattartás vagy a közösség hiányával jár” – magyarázza Joanne Brooke és Debra Jackson a folyóiratban szereplő cikkben, amely megjelenik a folyóiratban Klinikai ápolás.

A szerzők tovább hangzik a magány és a társadalmi elszigeteltség fontosságát a mentális és fizikai egészség szempontjából.

„Az idős emberek társadalmi elszigeteltségének és magányának elismerése elengedhetetlen és kiemelkedő fontosságú, mivel a fizikai és mentális egészségükre gyakorolt káros hatások, amelyeket több mint két évtizede elismertek. A társadalmi elszigeteltség és a magány növeli az idősebb emberek szorongás, depresszió, kognitív diszfunkció, szívbetegség és halálozás kockázatát. ”

– Joanne Brooke és Debra Jackson

Sőt, a kialakulóban lévő jelentések kimutatták, hogy a lezárások növelik a visszaélés kockázatát az idősebb emberek körében.

A járvány során az idősebb felnőttek még inkább függnek gondozóiktól, és a családon belüli erőszak arányához hasonló mintához hasonló mintázatban egyes gondozók a pandémiát használják ellenőrzésük gyakorlásához és visszaéljen tovább.

Az idősebb visszaélés általában gyakrabban fordul elő olyan közösségekben, amelyekben nincs mentálhigiénés vagy szociális gondozási erőforrások. A visszaélés elkövetőinek is általában mentális egészségügyi problémák merülnek fel, valamint az informális gondozási feladatokkal szembeni neheztelés érzéseinek jelentése.

Az agresszió és az erőszakos viselkedés folyóiratban szereplő legutóbbi cikk szerint az „időskorú visszaéléssel” tapasztalt emberek nagyobb valószínűséggel alakulnak ki mentálhigiénés problémákkal, mint például a depresszió, a magas stressz és Csak a zárolással lehet még rosszabbá tenni.

Összességében a lezárások azt jelentik, hogy több vének csapdába esnek bántalmazóikkal, hogy a visszaélések néhány elkövetője vonakodóan gondozó szerepet tölt be, és ennek eredményeként nagyobb szükség van a mentális egészségre és a közösségre. támogatás.

Paradox módon azonban az ezeknek a szolgáltatásoknak a pénzeszközeit és személyzetét csökkentették – most, amikor a legjobban szükségük van rájuk.

Miközben egyes országok elismerték azt a tényt, hogy „nem tudták megvédeni az időskorúak” és ennek során, a „társadalom egésze” kudarcot vallottak, mások, mint például az Egyesült Államok vagy az Egyesült Királyság, volt. mégis a szükséges módosítások elvégzéséhez.

Amint a járvány következményei mind az idősebb felnőttek mentális, mind fizikai egészségére gyakoroltak, a kormányoknak több országban még nem kell figyelembe venniük a WHO tanácsát – hogy ne felejtsük el, hogy a mi védelmünk védelme A vének „mindenki üzlete”.

Az új coronavírus és a Covid-19 új fejlesztéseinek élő frissítéseihez kattintson ide.

 • Közegészségügy
 • influenza/hideg/sars
 • Idősek/öregedés
 • Egészségügyi méltányosság
 • 1. macska
Need a successful project?

Lets Work Together

Contact us
 • right image
 • Left Image