Contact information

Omar mukhtar st, Gaza, Palestine

We are available 24/ 7. Contact us Now. +970657681773 info@8plusit.com
Follow us
amjad arqan

Η επίδραση της πανδημίας Covid-19 σε ηλικιωμένους ενήλικες

Οι προκλήσεις της πανδημίας Covid-19 είναι διαφορετικές για διάφορες κοινωνικοδημογραφικές ομάδες και τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν μεγεθύνει τους τρόπους με τους οποίους Αυτή η κρίση έχει επηρεάσει τις πιο ευάλωτες. Σε αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό, εστιάζουμε στον τρόπο με τον οποίο η πανδημία έχει επηρεάσει τους ηλικιωμένους ενήλικες.

Όλα τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται σε διαθέσιμα στο κοινό δεδομένα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης. Ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες. Επισκεφθείτε το κόμβο Coronavirus για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία Covid-19.

Ως μέρος μιας νέας σειράς χαρακτηριστικών, η MNT εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία επηρεάζει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, τους ανθρώπους που μπορεί να βρεθούν σε μια καταχρηστική σχέση, καθώς και στην ψυχική υγεία των ανθρώπων του χρώματος και αυτών που ανήκει σε μια εθνοτική ομάδα μειονοτήτων.

Σε αυτό το ειδικό χαρακτηριστικό, εξετάζουμε τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία σε μια άλλη ομάδα που συχνά παραβλέπεται: μεγαλύτεροι ενήλικες.

Από την πιθανότητα ανάπτυξης μιας πιο σοβαρής μορφής Covid-19 στους κινδύνους της απομόνωσης και των προβλημάτων ψυχικής υγείας, αυτό το χαρακτηριστικό εξετάζει τρόπους με τους οποίους οι ηλικιωμένοι ενήλικες έχουν πάρει το βάρος της πανδημίας.

γήρατος και προϋπάρχουσες συνθήκες υγείας

Η ασθένεια Covid-19, από μόνη της, έχει χτυπήσει τους μεγαλύτερους ενήλικες σκληρότερα από άλλες ηλικιακές ομάδες.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες είναι πιο πιθανό να έχουν ήδη υποκείμενες συνθήκες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη ή αναπνευστική ασθένεια-συννοσηρότητες που γνωρίζουμε τώρα αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου που σχετίζεται με το Covid-19 και το Covid-19. Επιπλέον, ένα πιθανό ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα καθιστά πιο δύσκολο για τους ηλικιωμένους ενήλικες να καταπολεμήσουν τη μόλυνση.

Ως αποτέλεσμα, ο αντίκτυπος στους ηλικιωμένους ενήλικες είναι αξιοσημείωτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) από τον Απρίλιο του 2020, περισσότερο από το 95% των θανάτων του Covid-19 ήταν μεταξύ των ανθρώπων άνω των 60 ετών και πάνω από το ήμισυ όλων των θανάτων συνέβησαν σε άτομα των 80 ετών και πλέον.

Στη Σουηδία, για παράδειγμα, το 90% των θανάτων από το Covid-19 ήταν μεταξύ των ανθρώπων άνω των 70 ετών.

Τα κινεζικά κέντρα για τον έλεγχο και την πρόληψη της νόσου προσέφεραν δεδομένα τον Μάρτιο που δείχνουν ένα μέσο ποσοστό θνησιμότητας των περιπτώσεων Covid-19 3,6% για τους ενήλικες στη δεκαετία του ’60, 8% για εκείνους της δεκαετίας του ’70 και 14,8% για τους ανθρώπους 80 χρόνια και άνω.

“Οι ηλικιωμένοι ενήλικες διατρέχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου μετά από μόλυνση από το Covid-19”, δήλωσε ο Δρ Hans Henri P. Kluge, Περιφερειακός Διευθυντής της Ευρώπης σε μια ενημερωτική ενημέρωση του ΠΟΥ, που πρόσθεσε:

“Η υποστήριξη και η προστασία των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι στην κοινότητα είναι η επιχείρηση όλων.”

θάνατοι Covid-19 σε σπίτια φροντίδας

Ενώ η ευρύτερη κοινότητα πρέπει πράγματι να ασχοληθεί με την υγεία και την ευημερία των ηλικιωμένων ενηλίκων, υπάρχουν επίκεντρα στην τρέχουσα κρίση και νοσηλευτική Τα σπίτια, παράλληλα με τα νοσοκομεία, είναι ένα τέτοιο μέρος.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) προειδοποιούν ότι “οι πληθυσμοί του νοσηλευτικού σπιτιού διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να επηρεαστούν από το Covid-19”, η σύνθεση όχι μόνο του κινδύνου για ηλικιωμένους αλλά και την τοποθέτηση Οι εργαζόμενοι φροντίδας σε κίνδυνο.

Οι New York Times (NYT) συγκέντρωσαν πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι στις Η.Π.Α., τουλάχιστον 28.100 κάτοικοι και εργαζόμενοι έχουν πεθάνει από μόλυνση SARS-COV-2 σε γηροκομείο ή σε άλλη μακροχρόνια φροντίδα εγκατάσταση για ηλικιωμένους.

συνολικά, περισσότερο από το ένα τρίτο-δηλαδή το 35%-από όλους τους θανάτους Covid-19 στις Η.Π.Α. συμβαίνουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης, που περιλαμβάνουν κατοίκους και εργαζόμενους.

“Ενώ μόλις το 11 % των περιπτώσεων της χώρας έχουν συμβεί σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης”, λένε οι συντάκτες της έκθεσης της NYT, “Οι θάνατοι που σχετίζονται με το Covid-19 σε αυτές τις εγκαταστάσεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από ένα τρίτο των θανάτων πανδημίας της χώρας. ”

Σε άλλα μέρη του κόσμου, η κατάσταση φαίνεται επίσης δύσκολη. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από ερευνητές της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποδηλώνουν ότι η πλειοψηφία των θανάτων που σχετίζονται με το Covid-19 συνέβη σε νοσηλευτικά σπίτια.

Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, το 53% του αριθμού των θανάτων του Covid-19 της χώρας εμφανίστηκε σε σπίτια φροντίδας.

  • Στον Καναδά, αυτό το ποσοστό ήταν 62%.
  • Στη Γαλλία, ο αριθμός κυμαίνεται από 39,2-51%.
  • Στην Ισπανία, το 67% όλων των θανάτων του Covid19 συνέβη στα σπίτια φροντίδας.
  • Στις Η.Π.Α., σχεδόν το 60% όλων των θανάτων που σχετίζονται με το σπίτι Covid-19 που σχετίζονται με το σπίτι που σχετίζονται με το σπίτι Covid-19 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο κίνδυνος του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται στα σπίτια φροντίδας και η επίδραση των εργαζομένων καθώς και των κατοίκων ενισχύεται από το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνονται οι γιατροί που επιβεβαιώθηκαν σε αυτά τα περιβάλλοντα ήταν ασυμπτωματικοί.

Στο Βέλγιο, για παράδειγμα, το 72% του προσωπικού που διαγνώστηκε με Covid-19 δεν έδειξε συμπτώματα εκείνη τη στιγμή. Ούτε το 74% των κατοίκων που είχαν δοκιμάσει θετικά για το νέο κορώνα.

Παρά αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν παρακολουθεί αυτά τα δεδομένα. Η παρακράτηση των βασικών αποχρωματισμένων πληροφοριών σχετικά με τους οποίους η πανδημία επηρεάζει σκληρότερα είναι η κατεύθυνση της κατεύθυνσης των πόρων όπου οι άνθρωποι τους χρειάζονται περισσότερο.

“Είναι αδύνατο να πολεμήσουμε και να περιορίσουμε αυτόν τον ιό αν δεν ξέρουμε πού βρίσκεται”, δήλωσε ο David Grabowski, καθηγητής της πολιτικής υγειονομικής περίθαλψης στο Harvard Medical School, στο NBC News.

Ο καθηγητής Grabowski πρόσθεσε ότι η γνώση αυτών των πληροφοριών θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη πού θα είναι η επόμενη επιδημία. Άλλοι υποστηρικτές των ΜΚΟ συμφωνούν ότι η γνώση των νοσηλευτικών σπιτιών που έχουν ο μεγαλύτερος αριθμός περιπτώσεων μπορεί να βοηθήσει τα κράτη να κατευθύνουν τους πόρους όπου η ανάγκη είναι η μεγαλύτερη.

που ζουν με άνοια κατά τη διάρκεια του COVID-19

Σύμφωνα με το CDC, τουλάχιστον οι μισοί από τους ηλικιωμένους που ζουν σε αυτές τις εγκαταστάσεις φροντίδας έχουν νόσο Alzheimer ή άλλες μορφές άνοιας, γεγονός που το κάνει Πιο δύσκολο να περιέχει πιθανές λοιμώξεις με το νέο κορώνα.

Μια από τις συγκεκριμένες προκλήσεις για τους ανθρώπους που ζουν με άνοια και παρόμοιες μορφές γνωστικής εξασθένησης είναι ότι μπορεί να έχουν δυσκολία στην κατανόηση των κινδύνων της μόλυνσης. Επίσης, μπορεί να ξεχάσουν να ακολουθήσουν τις προφυλάξεις ασφαλείας, όπως το πλύσιμο των χεριών τους ή την άσκηση της φυσικής απομάκρυνσης.

Όσοι ενδιαφέρονται για άτομα με άνοια και έχουν συμβληθεί με τον ιό μπορεί επίσης να αποφύγουν να αναζητήσουν θεραπεία ή να νοσηλευτούν επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να εγκαταλείψουν τους πρεσβυτέρους τους μόνο.

Από την άλλη πλευρά, τα άτομα με άνοια που έχουν Covid-19 και χρειάζονται νοσηλεία μπορεί να το αποφύγουν επειδή φοβούνται ότι, λόγω των πρωτοκόλλων νοσοκομειακής τριάδας, μπορεί να πέσουν στο κάτω μέρος της σκάλας όταν έρχεται για τη λήψη ιατρικών πόρων και προσοχής.

Επιπλέον, οι άνθρωποι μπορεί να αποθαρρύνονται από την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας για την ίδια την άνοια εάν αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα. Οι κλινικές μνήμης κλείνουν, καθώς η παρακολούθηση νέων ασθενών θεωρείται πιο επικίνδυνη από ό, τι για μερικούς ανθρώπους να μην λαμβάνουν διάγνωση άνοιας.

Ενώ αυτή η συλλογιστική κόστους-οφέλους είχε νόημα βραχυπρόθεσμα, οι γιατροί ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι καθώς η πανδημία επεκτείνεται, περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν άνοια και να μην λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Η πανδημία εκθέτει τον ηλικιωμένο, τα κενά στην περίθαλψη

Ορισμένοι πρότειναν ότι ο ηλικιωμένος – δηλαδή μια διακριτική στάση απέναντι στους ανθρώπους της πιο προχωρημένης ηλικίας – μπορεί να έχει συμβάλει σημαντικά στις επιζήμιες επιδράσεις στο Υγεία και μακροζωία των ηλικιωμένων ενηλίκων με COVID-19. Για παράδειγμα, ο Joan Costa-Font, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Υγείας του LSE, υποδηλώνει ότι οι χώρες που τείνουν να βλέπουν τους πρεσβυτέρους τους με μεγαλύτερο σεβασμό έχουν εφαρμόσει πιο γρήγορα τα μέτρα αποστάσεως, ακόμη και αν αυτά τα μέτρα κυρίως επηρέασε την κοινωνική ζωή των νεότερων.

“Οι διαφορές στις κοινωνικές αντιλήψεις υποστηρίζουν το κοινωνικό περιβάλλον στις ευρωπαϊκές χώρες όπου παρατηρήσαμε καθυστερήσεις στις πολιτικές παρεμβάσεις, όπως το κλείδωμα (που είναι επιζήμιες για την κοινωνική ζωή των νεότερων κοόρτων) και γιατί οι χώρες όπως η Κίνα εφάρμοσε αυστηρότερα μέτρα. ”

-Joan Costa-Font

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες χώρες, για παράδειγμα, η Ιαπωνία, όπου υπάρχει μια παράδοση σεβασμό των πρεσβυτέρων, δεν επέλεξε να έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο συγγραφέα, “μια καθυστερημένη εισαγωγή ενός κλειδώματος δεν είναι ο μόνος τρόπος που αποκαλύπτουμε τη χαμηλή κοινωνική αξία των ηλικιωμένων ατόμων”.

Η πανδημία Covid-19 έχει επίσης δείξει πόσο κακώς χρηματοδοτείται και αποδιοργανωμένες εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης βρίσκονται σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, μια κυβερνητική μελέτη που χρησιμοποίησε την παρακολούθηση του γονιδιώματος για να διερευνήσει την εξάπλωση των εστιατορίων, ανακάλυψε πρόσφατα ότι το προσωρινό προσωπικό είχε εξαπλωθεί άθελά το SARS-Cov-2 μεταξύ των κατοικιών φροντίδας καθώς η πανδημία αυξήθηκε.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης, ορισμένοι πολιτικοί δήλωσαν ότι η πανδημία “εκτέθηκε βάναυσα πόσο ανασφαλής, υποτιμημένη και υποβαθμισμένη εργασία φροντίδας”, με “τον επιπολασμό των συμβάσεων μηδενικών ωρών, των υψηλών ποσοστών κενής θέσης και Υψηλός κύκλος εργασιών του προσωπικού “που συνέβαλαν όλοι στην πανδημία.

Επιπλέον, “Ελλείψει προσιτής επίσημης φροντίδας, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας φροντίζονται ανεπίσημα από τα μέλη της οικογένειας (ή πηγαίνουν με ανεκπλήρωτες ανάγκες). Η εξάρτηση από την άτυπη φροντίδα εξηγεί την πρώιμη επέκταση της πανδημίας σε χώρες με ισχυρότερους οικογενειακούς δεσμούς όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Κίνα και η Κορέα “, σημειώνει η Costa-Font.

Ο συγγραφέας συνεχίζει να επισημαίνει τον ιδιαίτερα σοβαρό αντίκτυπο που έχουν οι καραντίνες σε ηλικιωμένους που τείνουν να ζουν μόνοι τους και χρειάζονται περισσότερη φροντίδα.

“Σε πολλές χώρες, οι φροντιστές έχουν αναγκαστεί να διαμένουν με ηλικιωμένους που πρέπει να μειώσουν την πιθανότητα μόλυνσης. Αλλά όταν οι ηλικιωμένοι είναι λιγότερο άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν μόνοι τους, με ανεκπλήρωτες ανάγκες. ”

Επιπλέον, άλλοι συγγραφείς έχουν αναλύσει

Μια ηλικιακή στάση, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις της πολιτικής, έχει μια σειρά αρνητικών επιπτώσεων στους ηλικιωμένους ενήλικες, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απομόνωσης, της μοναξιάς και της αύξησης σε κατάχρηση ηλικιωμένων.

Ψυχική υγεία και κατάχρηση ηλικιωμένων

Η μοναξιά είναι ένας γνωστός παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία και την ευημερία ενός ατόμου και ορισμένοι ηλικιωμένοι ενήλικες είχαν ήδη υψηλότερο κίνδυνο να το βιώσουν. Η επιδείνωση της υγείας ή του θανάτου των εταίρων και των φίλων μπορεί να παρεμποδίσει τη διατήρηση ενός υγιούς κοινωνικού κύκλου.

Ωστόσο, η πανδημία και η καραντίνα αυξάνουν αυτόν τον κίνδυνο μοναξιάς.

“Η μοναξιά είναι ένα πολύπλοκο, υποκειμενικό συναίσθημα, που βιώνεται ως αίσθημα άγχους και δυσαρέσκειας που σχετίζεται με την έλλειψη σύνδεσης ή κοινότητας με άλλους”, εξηγεί η Joanne Brooke και η Debra Jackson σε ένα έγγραφο που εμφανίζεται στο περιοδικό Journal of Κλινική νοσηλευτική.

Οι συγγραφείς συνεχίζουν να υπογραμμίζουν τη σημασία της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης για την ψυχική και σωματική υγεία.

“Η αναγνώριση της κοινωνικής απομόνωσης και της μοναξιάς των ηλικιωμένων είναι απαραίτητη και πρωταρχική λόγω των επιζήμιων επιπτώσεων στη σωματική και ψυχική τους υγεία, η οποία έχει αναγνωριστεί για πάνω από δύο δεκαετίες. Η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο άγχους, κατάθλιψης, γνωστικής δυσλειτουργίας, καρδιακών παθήσεων και θνησιμότητας. ”

– Joanne Brooke και Debra Jackson

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηλικιωμένοι ενήλικες έχουν γίνει ακόμα πιο εξαρτημένοι από τους φροντιστές τους και, σε ένα πρότυπο παρόμοιο με αυτό που έχει αυξήσει τα ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας, ορισμένοι φροντιστές έχουν χρησιμοποιήσει την πανδημία για να ασκήσουν τον έλεγχό τους και κατάχρηση περαιτέρω.

Η κακοποίηση των ηλικιωμένων τείνει να εμφανίζεται συχνότερα σε κοινότητες που δεν διαθέτουν ψυχική υγεία ή πόρους κοινωνικής φροντίδας. Οι δράστες της κατάχρησης τείνουν επίσης να έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς και να αναφέρουν τα συναισθήματα δυσαρέσκειας με τα ανεπίσημα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο που εμφανίζεται στην επιθετικότητα και τη βίαιη συμπεριφορά του περιοδικού, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν “κακοποίηση ηλικιωμένων” είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η κατάθλιψη, το υψηλό στρες και οι αυτο-γήπεδο-συνθήκες που μπορεί να επιδεινωθεί μόνο από τα κλείδωμα.

Συνολικά, τα κλείδωμα σημαίνουν ότι περισσότεροι πρεσβύτεροι είναι παγιδευμένοι με τους κακοποιούς τους, ότι ορισμένοι δράστες κακοποίησης απρόθυμα βρίσκονται σε έναν ρόλο φροντίδας και ότι ως αποτέλεσμα υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχική υγεία και κοινότητα υπηρεσίες υποστήριξης.

Παραδόξως, ωστόσο, τα κεφάλαια και το προσωπικό για αυτές τις υπηρεσίες έχουν μειωθεί – τώρα, όταν χρειάζονται περισσότερο.

Ενώ ορισμένες χώρες έχουν αναγνωρίσει το γεγονός ότι “δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους τους” και με αυτόν τον τρόπο απέτυχαν “η κοινωνία στο σύνολό της”, άλλοι, όπως οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν, έχουν Ωστόσο, για να κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Όπως μπορεί να φανεί από τις συνέπειες της πανδημίας τόσο στην ψυχική όσο και τη σωματική υγεία των ηλικιωμένων ενηλίκων, οι κυβερνήσεις σε αρκετές χώρες δεν έχουν ακόμη δώσει προσοχή στη συμβουλή του ποιος – ότι δεν ξεχνάμε ότι η προστασία μας μας Οι πρεσβύτεροι είναι “η επιχείρηση όλων”.

για ζωντανές ενημερώσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νέο κορωνιοϊό και το Covid-19, κάντε κλικ εδώ.

  • Δημόσια Υγεία
  • Γρίπη/κρύο/SARS
  • SENIORS/AGING
  • Equity Health
  • Cat 1